Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

 • Active Ocean Safari
 • De hele week heerlijke maaltijden aan boord
 • De beste periode voor zeevogels

Over deze reis

Een zeilzwerftocht langs de prachtige eilandengroep ten Zuidwesten van Engeland in de beste periode voor zeevogels. Dat is in één zin het idee achter de 7 daagse reis naar de Scilly eilanden in augustus 2023. Met het traditionele zeilschip de Bessie Ellen varen we zeven dagen vanuit Zuid Engeland naar de prachtige eilandengroep. Tijdens de oversteek en gedurende de week maken we op zee kans op leuke zeevogelsoorten en zeezoogdieren. Ondertussen genieten we van landingen op de verschillende eilanden en overnachten we in verlaten baaitjes of kleine havens. Alle maaltijden aan boord worden verzorgd door de crew.

augustus 2023

Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 1750,-
 • 3 augustus 2023
 • Active Ocean Safari
 • De hele week heerlijke maaltijden aan boord
 • De beste periode voor zeevogels

Soorten

Verwacht

 • Stormvogeltje
 • noordse pijlstormvogel
 • grote pijlstormvogel
 • gewone dolfijn
 • dwergvinvis
 • maanvis

Gehoopt

 • Wilsons stormvogeltje
 • kuhls pijlstormvogel
 • vorkstaartmeeuw
 • gewone vinvis
 • bultrug

Programma

Dag 1 03/08/2023

We verzamelen op donderdag 3 augustus in de haven van Newlyn, vlakbij Penzance. We maken kennis met het schip, de crew en de rest van de groep. In de loop van de middag of avond varen we al een stukje langs de kust van Cornwall.

Dag 2 04/08/2023

Afhankelijk van het weer maken we op dag 2 de oversteek naar de Scilly eilanden. Deze oversteek is op zich zelf al interessant omdat we hier al veel van de gewenste soorten kunnen tegen komen. Normaal gesproken is het hoofdeiland St Mary ons eerste doel. Hier kan je het levendige dorp verkennen, een wandeling maken over het eiland of Star Castle bezoeken.

Dag 3 t/m 6 05/08/2023 t/m 08/08/2023

De rest van de week is afhankelijk van onze wensen en vooral van wat er mogelijk is met het weer. We zeilen rondom de eilanden en kunnen voor anker gaan in één van de afgelegen baaitjes. We kunnen zwemmen en bezoek krijgen van nieuwsgierige jonge grijze zeehonden. We kunnen wandelingen maken over de afgelegen eilanden of een Beach bbq organiseren.

Er valt genoeg te ontdekken. Zoals het eiland Tresco met zijn beroemde botanische tuin, waar door het gunstige klimaat ook subtropische planten groeien. Of het eiland Samson dat tot 1855 bewoond is geweest en waarover veel spookverhalen de ronde doen. De stranden van St Martins behoren tot de mooiste in de wereld en Brhyer herbergt juist weer prachtige kliffen. Het eiland St Agnes staat bekend om zijn artistieke bevolking.

Naast de bewoonde eilanden zijn er nog tientallen kleinere eilandjes en rotsen die we kunnen ontdekken. Als het weer het toelaat is een zeiltocht langs de afgelegen vuurtoren van Bishop Rock ook een leuke onderneming.

De één na laatste dag zullen we de oversteek naar Cornwall weer maken. De laatste nacht ankeren we in Mounts Bay en hebben we nog de mogelijkheid om het kasteel op St Michaels Mount te bezoeken.

Dag 7 09/08/2023

In de ochtend van woensdag 9 augustus komen we weer aan in Newlyn en kan je je reis vervolgen of de trein naar Nederland of België nemen.

Accomodatie.

We verblijven de hele week op het historische zeilschip de Bessie Ellen. Op de Bessie Ellen is een grote centrale ruimte in het schip waar we overdag eten en verblijven. Rondom deze ruimte zijn 12 kooien, waar iedereen een eigen bed heeft. Onder de banken heeft iedereen een eigen opbergruimte voor zijn bagage. Er zijn twee badkamers voor gezamenlijk gebruik. Wij hebben een aantal jaar geleden privé een tocht met de Bessie Ellen gemaakt en het gebruik van de gezamenlijke ruimte hebben we als prettig ervaren. Natuurlijk deel je de centrale ruimte met alle deelnemers, maar het voelt veel ruimer dan de schepen waar je moet overnachten in kleine krappe hutten.

Het schip is in deskundige handen van schipper Nikki en een aantal bemanningsleden (shipmate’s). Bij deze actieve zeilreis wordt er van de deelnemers verwacht dat we af en toe de handen uit de mouwen steken. De zeilen moeten gehesen en gestreken worden, het roer mag af en toe overgenomen worden. Maar niks is verplicht. Vanuit de kombuis verzorgd de kok de hele week heerlijke maaltijden, overgoten met een vleugje Britse humor.

(Video van Venturesail, de rederij van Bessie Ellen)

De reis

De reis wordt aangeboden exclusief de reis naar Penzance/Newlyn. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zelf naar Zuidwest Engeland te reizen en kan je de reis eventueel verlengen. We zullen vanuit Delta Safari met de trein naar Penzance reizen en willen graag voor de deelnemers tegen een extra bijdrage ook de treinreis regelen.

Prijs

De prijs voor deze zeilreis is € 1750,- per persoon. Omdat we allemaal gebruik maken van dezelfde soort kooien is er geen prijsverschil voor alleenreizenden of samenreizenden. De prijs voor de treinreis is op dit moment nog niet bekend, maar reken op een paar honderd euro.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
augustus 2023

Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 1750,-
 • 3 augustus 2023
 • Active Ocean Safari
 • De hele week heerlijke maaltijden aan boord
 • De beste periode voor zeevogels

Meer reizen

Mini-cruise Noorwegen voorjaar

Meerdaagse reizen

Mini-cruise Noorwegen voorjaar Meer over Mini-cruise Noorwegen voorjaar Mini Ocean Safari

Oost Groenland, into the National Park

Expeditiecruises

Oost Groenland, into the National Park Meer over Oost Groenland, into the National Park vanuit IJsland

South Georgia door de Cameralens ’23

Expeditiecruises

South Georgia door de Cameralens ’23 Meer over South Georgia door de Cameralens ’23 Nieuw

Bempton Cliffs en Flamborough

Meerdaagse reizen

Bempton Cliffs en Flamborough Meer over Bempton Cliffs en Flamborough Nieuwe mini-cruise

Fjordenkust van Chili ’24

Expeditiecruises

Fjordenkust van Chili ’24 Meer over Fjordenkust van Chili ’24 Expeditiecruise