Bempton Cliffs en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • Mini Ocean Safari
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • tocht met Unimog op Spurn Head

Over deze reis

Tijdens het Hemelvaartweekend naar de Jan van Genten en papegaaiduikers bij Bempton Cliffs. Inclusief een bezoek aan de wonderlijke landtong van Spurn Head en rotsen van Flamborough Head. Twee overnachtingen op de ferry en twee dagen genieten van de natuur langs de Yorkshire Coast. We vertrekken op donderdag en zijn op zondag weer terug in Nederland.

Update 26 april: Nog één plek beschikbaar.

Hemelvaartweekend

Bempton Cliffs en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 475
 • 18 mei 2023
 • Mini Ocean Safari
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • tocht met Unimog op Spurn Head

Soorten

Verwacht

 • Jan van Gent
 • Papegaaiduiker
 • Alk
 • Zeekoet

Gehoopt

 • Wenkbrauwalbatros
 • Bruinvis
 • Witsnuitdolfijn
 • Velduil

Programma

Dag 1 18 mei 2023

We verzamelen donderdag aan het einde van de middag bij de ferry in de Rotterdamse haven. We gaan aan boord en zoeken onze hutten op.

Dag 2 19 mei 2023

Wie er vroeg bij is kan in de ochtend nog een stuk over zee kijken. Als we de Humber opvaren passeren we aan stuurboord Spurn Head, de landtong waar we later op de dag naar toe zullen gaan.

In Hull staat er een bus op ons te wachten die ons naar Spurn zal brengen. In Spurn maken we met een zogenaamde Unimog een excursie over de landtong die enkele kilometers de baai van de Humber insteekt. Een bijzonder natuurfenomeen, die ook enkele uren per dag gedeeltelijk onder water kan staan. Maar gelukkig zorgt de Unimog dat we droge voeten houden. Onderweg zien we diverse kustvogels en mogelijk trekkers als tapuiten en beflijsters. Ook de velduil laat zich hier af en toe zien.

Na de excursie hebben we nog wat tijd om in de buurt van het bezoekerscentrum wat kleine moerasgebieden te verkennen. Aan het eind van de middag vertrekken we naar het hotel in Hull. Het hotel is dicht bij het centrum gelegen, waardoor je voldoende mogelijkheden hebt om ergens lekker te gaan dineren.

Dag 3 20 mei 2023

We starten met een ontbijt in het hotel, waarna we weer worden opgepikt door de bus. Eerst rijden we naar Flamborough Head, een bekende trektelpost, waar in het voor- en najaar de vogeltrek wordt geteld. Op de rotsen van Flamborough broeden papegaaiduikers, die je vanaf verschillende punten goed kan bekijken. Verder zien we ook alken en zeekoeten.

Na enige tijd vertrekt de bus naar Bempton Cliffs. Op dit moment heb je de keuze. De fotografen zullen met de bus mee willen, zodat ze zolang mogelijk op Bempton kunnen zijn. De wandelaars kunnen er voor kiezen om zelf vanaf Flamborough naar Bempton te wandelen. Een prachtige wandeling van zo’n 6 kilometer lange de mooie kliffenkust.

Uiteindelijk komt iedereen aan in Bempton, waar de grote jan-van-genten kolonie de grootste publiekstrekker is. Vanaf de bovenkant van de klif zie je de vogels onder je die bezig zijn om hun nesten te bouwen. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, zullen veel jan-van-genten met nestmateriaal in hun snavel voor de rotsten langs vliegen. Ook hier zijn de alk-achtigen te vinden, maar ik kleinere aantallen.

Sinds een aantal jaar bezoekt een zwervende wenkbrauwalbatros de kliffen van Bempton af en toe. Hij hangt dan rond bij de genten-kolonie. Of deze magnifieke vogel zich precies op de goede dag laat zien blijft een gok.

Aan het eind van de middag rijden we weer naar Hull om op tijd in te checken voor de ferry richting Nederland.

Dag 4 21 mei 2023

In de ochtend varen we de haven van Rotterdam weer binnen. Vanaf dek hebben we nog kans om een zeehond of bruinvis te zien vlak voor de kust.

Accomodatie

We verblijven de eerste en de derde nacht op de ferry van P&O ferries. Je hebt de keuze om een binnenhut of een zeezichthut te boeken. In Hull slapen we in een middenklasse hotel dicht bij het centrum. In het hotel is het ontbijt inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Op de ferry zijn restaurants waar je zowel het diner als ontbijt kan nuttigen. Ook is er een koffieshop van Starbucks waar je naast koffie ook diverse snacks kan kopen.

De reis

De reis begint bij de ferry terminal in de Rotterdamse haven. Vanaf daar is al het vervoer inbegrepen; de ferry overtocht v.v. en het busvervoer in Engeland. Bij de ferry terminal is een gratis (onbewaakte) parkeerplaats beschikbaar.

Prijs

De prijs voor deze vierdaagse reis is te boeken vanaf € 475,- per persoon in een tweepersoons binnenhut. Voor een zeezichthut is een toelage verschuldigd (zie boekingsformulier).

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Impressie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Hemelvaartweekend

Bempton Cliffs en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 475
 • 18 mei 2023
 • Mini Ocean Safari
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • tocht met Unimog op Spurn Head

Meer reizen

Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

Actieve zeilreis Scilly eilanden Meer over Actieve zeilreis Scilly eilanden augustus 2023

Mini-cruise Noorwegen voorjaar

Meerdaagse reizen

Mini-cruise Noorwegen voorjaar Meer over Mini-cruise Noorwegen voorjaar Mini Ocean Safari

Korte Trip Farne eilanden 26 mei

Meerdaagse reizen

Korte Trip Farne eilanden 26 mei Meer over Korte Trip Farne eilanden 26 mei Papegaaiduikers!