Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • Mini cruise
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • Cliffs-top wandeling mogelijk

Over deze reis

Na een mooie trip naar Bempton in 2023 gaan we komend seizoen weer vaker die kant op. In 2024 gaan we Bempton aanbieden als mini-cruise, dus twee overnachtingen op de ferry en één dag in Engeland. Omdat we in Hull meer tijd hebben dan we in Newcastle gewend zijn, is deze dag in Engeland wat relaxter dan we bij de Farne eilanden gewend zijn. We bezoeken na aankomst in Engeland eerst Flamborough Head waar zeehonden en de eerste papegaaiduikers te zien zijn. Vanaf Flamborough kan je een wandeling maken naar Bempton van ongeveer 8 kilometer, of je kan mee met onze bus. Bij Bempton is een grote jan-van-genten kolonie en zijn ook enkele papegaaiduikers te vinden.

Deze datum is vol. Nog wel beschikbaar op 28 juni.

Nieuwe mini-cruise

Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • vanaf € 310,-
 • 11 juni 2024
 • Mini cruise
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • Cliffs-top wandeling mogelijk

Soorten

Verwachte soorten

 • Jan van Gent
 • Papegaaiduiker
 • Alk
 • Zeekoet

Gehoopte soorten

 • Wenkbrauwalbatros
 • Bruinvis
 • Tuimelaar
 • Kerkuil

Programma

Dag 1 11-06-2024

We verzamelen dinsdag aan het einde van de middag bij de ferry in de Rotterdamse haven. We gaan aan boord en zoeken onze hutten op.

Je kan aan boord dineren, maar dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 12-06-2024

Wie vroeg op is kan nog over zee kijken vanaf de ferry. Als we Spurn Head passeren varen we de Humber op en naderen we Hull. In Hull wacht een lokale bus op ons, die ons vandaag zal vervoeren.

Eerst rijden we naar Flamborough Head, een bekende trektelpost, waar in het voor- en najaar de vogeltrek wordt geteld. Op de rotsen van Flamborough broeden papegaaiduikers, die je vanaf verschillende punten kan bekijken. Als het eb is liggen onder aan de rotsen grijze zeehonden op de rotsen. Let in de omgeving van het parkeerterrein ook op! In een lokale boerderij broeden kerkuilen die soms ook overdag jagen in de velden rondom het parkeerterrein.

Na enige tijd vertrekt de bus naar Bempton Cliffs. Op dit moment heb je de keuze. De fotografen zullen met de bus mee willen, zodat ze zolang mogelijk op Bempton kunnen zijn. De wandelaars kunnen er voor kiezen om zelf vanaf Flamborough naar Bempton te wandelen. Een prachtige wandeling van zo’n 8 kilometer lange de mooie kliffenkust. Onderweg zie je constant zeevogels en mogelijk zelfs dolfijnen op zee.

Uiteindelijk komt iedereen aan in Bempton, waar de grote jan-van-genten kolonie de grootste publiekstrekker is. Vanaf de bovenkant van de klif zie je de vogels onder je, die bezig zijn om hun nesten te bouwen. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, zullen sommige jan-van-genten met nestmateriaal in hun snavel voor de rotsten langs vliegen. Ook hier zijn de alk-achtigen te vinden, maar ik kleinere aantallen.

Jan-van-genten en Noordse stormvogels vliegen op ooghoogte langs de kliffen. Vanaf de verschillende uitwijkplatforms is dit goed te zien én te fotograferen. Bij Bempton is een klein bezoekerscentrum van de RSPB (Britse Vogelbescherming) met een winkel. Hier zijn ok toiletten en zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar.

Sinds een aantal jaar bezoekt een zwervende wenkbrauwalbatros de kliffen van Bempton af en toe. Hij hangt dan rond bij de genten-kolonie. In 2023 is de vogel niet meer gezien, dus of deze vogel ooit nog opduikt is maar de vraag. Maar het kan nooit kwaad om alert te zijn op een afwijkende vogel.

Aan het eind van de middag rijden we weer naar Hull om op tijd in te checken voor de ferry richting Nederland. Aan boord is er weer voldoende tijd om te dineren (niet inbegrepen)

Dag 3 13-06-2024

In de ochtend varen we de haven van Rotterdam weer binnen. Aan boord kan je nog ontbijten of een kop koffie halen bij de Coffee-corner. Vanaf dek hebben we nog kans om een zeehond of bruinvis te zien vlak voor de kust.

Accomodatie

We verblijven beide nachten op de ferry van P&O ferries. Je hebt de keuze om een binnenhut of een zeezichthut te boeken. De maaltijden zijn niet inbegrepen. Op de ferry zijn restaurants waar je zowel het diner als ontbijt kan nuttigen. Ook is er een koffieshop van Starbucks waar je naast koffie ook diverse snacks kan kopen.

De reis

De reis begint bij de ferry terminal in de Rotterdamse haven. Vanaf daar is al het vervoer inbegrepen; de ferry overtocht v.v. en het busvervoer in Engeland. Bij de ferry terminal in Rotterdam is een gratis (onbewaakte) parkeerplaats beschikbaar.

Prijs

De basisprijs van deze doordeweekse trip is € 310,- per persoon. Dezelfde trip in het weekend is €75,- duurder. (zie 28 juni). De basisprijs is voor een bed in een gedeelde vier persoonshut. Een twee persoonshut is te boeken met een toelage (zie boekingsformulier dat is aan te vragen via onderstaand formulier).

In de prijs zijn inbegrepen; twee overnachtingen op de ferry, busvervoer in Engeland, bezoekers-bijdrage RSPB Bempton, bijdrage Trees for All (CO2 compensatie) en begeleiding door Delta Safari.

Maaltijden, drank en andere persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe mini-cruise

Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • vanaf € 310,-
 • 11 juni 2024
 • Mini cruise
 • Papegaaiduikers en Jan van Genten
 • Cliffs-top wandeling mogelijk