Farne en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • Alle zeevogel hoogtepunten
 • Papegaaiduikers
 • Jan-van-genten Bass Rock

Over deze reis

Alle zeevogel-hoogtepunten van de Noord-Engelse en Zuid-Schotse kust in één reis. In deze reis bezoeken we natuurlijk de Farne eilanden, maar we kijken ook verder in de omgeving. We maken onder andere een mooie wandeling bij Abbs Head en bezoeken Holy Island. Hoogtepunt nummer twee is Bass Rock, de grootste jan-van-genten kolonie van West Europa.

Farne én Bass Rock!

Farne en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 965,-
 • 13 juni 2023
 • Alle zeevogel hoogtepunten
 • Papegaaiduikers
 • Jan-van-genten Bass Rock

Soorten

Verwacht

 • Papegaaiduiker
 • Jan-van-Gent
 • Zeekoet
 • Noordse stormvogel

Gehoopt

 • Witsnuitdolfijn
 • Tuimelaar
 • Zwarte zeekoet
 • Noordse pijlstormvogel

Programma

1 13 juni 2023

Aan het einde van de middag vertrekken we met de ferry uit IJmuiden. We beginnen de reis met een kennismakingsdiner met de hele groep. Ook maken we kennis met de wildlife-officer van de Britse organisatie ORCA aan boord van het schip. Zij varen het hele seizoen mee aan boord om voorlichting te geven over zeezoogdieren in de Noordzee.

2 14 juni 2023

De eerste uren van de dag varen we langs de Engelse kust richting Newcastle. Wie alles uit zijn reis wil halen, staat al vroeg aan dek. De eerste jan-van-genten en noordse stormvogels vliegen om de boot. En met een beetje geluk zien we hier ook witsnuitdolfijnen of zelfs een dwergvinvis. Tussendoor ontbijten we in het buffetrestaurant aan boord.

Rond 09:00 uur kunnen we van boord en gaan we op zoek naar de bus die voor ons klaar staat voor de terminal. De eerste stop maken we in het dorp Amble. Hiervandaan maken we een korte vaarexcursie rondom Coquet Island. Op het eiland broeden duizenden papegaaiduikers. Voor de die-hard vogelaars is vooral de kleine kolonie dougalls sterns interessant, die hier op het eiland broedt. Het is soms lastig om ze te vinden tussen de duizenden andere vogels, maar met zo’n 100 broedparen op het eiland, moet het lukken.
(Deze excursie kunnen we pas een week van tevoren boeken, dus is onder voorbehoud)

In de loop van de middag vertrekken we richting Seahouses, waar we inchecken in het hotel dat prachtig gelegen is aan de kleine haven van het dorp.

Als het weer het toelaat maken we deze avond een Sunset-trip langs de Farne eilanden. De eerste kennismaking met de eilanden en als het meezit met mooi avondlicht. We kunnen in de avond niet landen, maar krijgen zo al een goede indruk van de eilanden en alle vogels die er broeden.Als we deze avond de sunset-excursie maken, is er wat minder tijd voor het diner. Misschien een goede avond om één van de fish en chips restaurants in het dorp uit te proberen.

3 15 juni 2023

Vandaag rijden we een flink stuk naar het Noorden. Maar wel voor een heel bijzondere bestemming. We gaan naar de jan-van-genten kolonie op Bass Rock. We bezoeken eerst het Seabird Centre in North Berwick, een soort bezoekerscentrum over de jan-van-genten op Bass Rock. Vanuit de kleine haven van North Berwick maken we een rondvaart om Bass Rock, de rots met de tienduizenden broedende genten (bij deze rondvaart is geen landing inbegrepen). Omdat we de excursieboot voor onze eigen groep hebben afgehuurd kunnen we zelf de snelheid en de route bepalen. De excursie duurt anderhalf uur.

Op de terugweg maken we een lange stop bij Abbs Head. Bij deze prachtige kliffen is een mooie wandeling te maken naar de vuurtoren. Onderweg loop je langs indrukwekkende landschappen en broedende zeevogels. Broedende Noordse stormvogels, drieteenmeeuwen en zeekoeten zijn vanaf het pad te zien.

Aan het einde van de dag rijden we weer naar ons hotel in Seahouses, waar iedereen de avond vrij te besteden heeft. Je kan voor het diner kiezen voor het restaurant in het hotel, waar ze goede kwaliteit pub-food serveren, of één van de restaurants in het dorp.

4 16 juni 2023

De vierde dag staat helemaal in het teken van de Farne eilanden. Helaas is het niet meer mogelijk om een all-day trip te maken, waarbij je langer op de eilanden kan blijven.

We maken daarom twee aansluitende excursies, zodat we allebei de eilanden die je mag bezoeken kan bekijken. We beginnen in de ochtend op Stapel Island, waar je prachtig de af- en aanvliegende papegaaiduikers kan bekijken of fotograferen.

In de middag bezoeken we Inner Farne. Op beide eilanden broeden papegaaiduikers, zeekoeten, alken, drieteenmeeuwen en kuifaalscholvers. Op Inner Farne broeden daarnaast ook tientallen noordse sterns. Als de eerste jonge sterns uit het ei zijn gekomen, is een hoofddeksel ‘verplicht’ omdat de sterns dan laten weten dat bezoek niet op prijs wordt gesteld. Wie iets verder doorloopt, komt op een rustiger stuk waar de papegaaiduikers hun holen hebben. Ook hier is weer volop ruimte om te fotograferen of gewoon te genieten van alle vogels.

De avond is weer vrij te besteden. Je kan er voor kiezen om te gaan dineren in één van de restaurants in het dorp, maar je kan kan misschien ook nog mee met een extra sunset-excursie (niet inbegrepen).

5 17 juni 2023

De laatste dag in Engeland nemen we afscheid van Seahouses. Na het ontbijt checken we uit en gaan we een bezoek brengen aan Holy Island. Dit eiland ligt iets Noordelijker dan de Farne eilanden en is alleen bereikbaar tijdens eb.

Op het eiland is het Lindisfarne Castle te bezoeken of de ruïnes van de Lindisfarne Priory. In de priorij zijn rond 700 na christus de Lindisfarne gospels geschreven, één van de belangrijkste religieuze geschriften uit de Angelsaksische geschiedenis. Aan dit geschrift is een museum geweid op Holy Island, dat tegen betaling te bezoeken is.

Volgens de voorspellingen is de getijde-weg tot 13:00 uur veilig over te steken op deze dag, dus dat is meteen de eindtijd voor het bezoek aan Holy Island. Daarna rijden we weer richting Newcastle zodat we op tijd kunnen inchecken voor de ferry.

Aan boord van de ferry hebben we weer een gezamenlijke maaltijd in het buffet-restaurant. Daarna heb je nog tijd om te ontspannen aan boord, bijvoorbeeld door nog wat uren aan dek te gaan staan in de hoop dolfijnen of zelfs een walvis te zien.

6 18 juni 2023

Voordat we in IJmuiden aankomen varen we tussen twee windparken door die voor de Noord-Hollandse kust liggen. Regelmatig worden hier bruinvissen gezien.

Rond 10:00 uur gaan we weer van boord in IJmuiden.

Accommodatie

We slapen de eerste en de vijfde nacht in een hut aan boord van de ferry van DFDS. Op de ferry is het mogelijk om zowel binnen- als buitenhutten te boeken. Standaard hebben de hutten bedden boven elkaar. Maar er zijn sinds dit jaar ook hutten te boeken met een 2-persoonsbed. Zie voor de exacte prijzen en de mogelijkheden het boekingsformulier.De overnachtingen in Engeland zijn in het hotel The Bamburgh Castle Inn, dat prachtig gelegen is boven de kleine haven van Seahouses. De meeste kamers van dit hotel zijn aan de dorpszijde, daarom is het niet mogelijk om een zeezichtkamer te boeken. In het hotel is een gezellige Engelse pub, waar je ’s avonds ook een hapje kan eten. Tegenover het hotel zijn alle voorzieningen van het dorp op loopafstand te vinden.

Groepsgrootte

De groep bestaat minimaal uit 6 personen en maximaal uit 24 personen. We kiezen ervoor om naar deze bestemming te werken met een grotere groep, zodat we de prijs betaalbaar kunnen houden. Voor de reis van 2023 hebben zich inmiddels voldoende mensen ingeschreven om de reis door te laten gaan.

Kosten

De basisprijs voor deze reis is € 965,- per persoon. Dit is op basis van een 2 persoons-binnenhut op de ferry en een 2 persoonskamer met dorpszicht in het hotel. Voor zeezichthutten en -kamers is een toeslag verschuldigd. Zie voor de exacte bedragen het boekingsformulier.  Alle maaltijden aan boord van de ferry zijn bij de prijs inbegrepen, net als het ontbijt op de dagen die we overnachten in het hotel. De overige maaltijden (lunches en diners in Seahouses), drank en persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening.
In Seahouses zijn volop restaurants, waaronder enkele typisch Engelse Fish en Chips zaken.
Ook kan je vooraf een bus-ticket reserveren vanaf Amsterdam CS (Kosten zijn € 18,- p.p. retour).

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Belangrijk om te weten

In dit programma zijn meerdere vaarexcursies opgenomen. Maar bij zeer slecht weer kan het zijn dat de bootjes niet uitvaren. Gelukkig is dit tijdens een Delta Safari-trip nog nooit gebeurd, maar de kans is wel aanwezig. Als het nodig is, proberen we eerst in het programma te schuiven. In het uitzonderlijke geval dat dit niet lukt, krijg je de prijs van de excursie retour en bieden we een alternatief programma aan.

Interesse? Vul het info-blok rechts bovenaan de pagina in of stuur een mail naar info@deltasafari.nl en je ontvangt een inschrijfformulier.

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Farne én Bass Rock!

Farne en Omgeving

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 965,-
 • 13 juni 2023
 • Alle zeevogel hoogtepunten
 • Papegaaiduikers
 • Jan-van-genten Bass Rock

Meer reizen naar Groot-Brittannië

Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

Actieve zeilreis Scilly eilanden Meer over Actieve zeilreis Scilly eilanden augustus 2023

Korte Trip Farne eilanden 27 juni

Meerdaagse reizen

Korte Trip Farne eilanden 27 juni Meer over Korte Trip Farne eilanden 27 juni Papegaaiduikers!

Bempton Cliffs en Omgeving

Meerdaagse reizen

Bempton Cliffs en Omgeving Meer over Bempton Cliffs en Omgeving Hemelvaartweekend