Mini-cruise Noorwegen voorjaar

Meerdaagse reizen

 • Kans op dolfijnen
 • Natuur-wandeling in Kristiansand
 • Twee nachten verblijf op ferry

Over deze reis

Twee nachten met de ferry op en neer naar Noorwegen. Een korte natuurtrip vanuit de Eemshaven in Groningen met kans op zeevogels, dolfijnen en een natuurwandeling in Kristiansand. De nieuwe ferry vanuit Groningen naar Noorwegen biedt de mogelijkheid om een stuk Noordzee te verkennen en tevens een paar uur voet te zetten op Noorse bodem. In amper drie dagen even helemaal uitwaaien en daarbij kans op het zien van zeezoogdieren en een paar leuke vogelsoorten. Omdat we met een groep gaan, heb je altijd meer kans om dieren te zien op zee.

Mini Ocean Safari

Mini-cruise Noorwegen voorjaar

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 175
 • 1 juni 2023
 • Kans op dolfijnen
 • Natuur-wandeling in Kristiansand
 • Twee nachten verblijf op ferry

Soorten

Verwacht

 • witsnuitdolfijn
 • bruinvis
 • noordse stormvogel
 • taigaboomkruiper
 • brilduiker

Gehoopt

 • dwergvinvis
 • Orca
 • pijlstormvogels (najaar)

Programma

Dag 1 1 juni 2023

We verzamelen op donderdag 1 juni rond 13:00 uur in de Eemshaven in Groningen. Je kan hier gemakkelijk met de trein naar toe reizen, of je auto op de parkeerplaats van de ferry-maatschappij achterlaten. Als de groep compleet is gaan we aan boord en zoeken onze hut op voor de komende twee nachten.

Aan boord houden we een korte kennismakingsbijeenkomst en vertellen we wat meer over het programma van de komende dagen. Daarna gaan we naar dek om te kijken hoe we uitvaren tussen de waddeneilanden door. Hier hebben we het meeste kans om zeehonden te zien en misschien al de eerste bruinvis.

Dag 2 2 juni 2023

Omdat we in juni veel daglichturen hebben, kunnen we al vroeg naar dek. We varen nu langs de Deense kust naar het Noorden en op dit stuk wordt de Noordzee langzaam dieper. Sinds de ferry vaart zijn op dit stuk de leukste waarnemingen van zeezoogdieren gedaan. Witsnuitdolfijnen en dwergvinvissen worden vaker gezien, maar er zijn zelfs al enkele waarnemingen van Orca’s gedaan op dit stuk.

Na een mooi laatste stuk tussen de eilanden door, die voor de Noorse kust liggen, komen we rond 09:30 uur aan in Kristiansand. We hebben een paar uur de tijd om even kort aan Noorwegen te snuffelen. Je kan er voor kiezen om op eigen houtje de stad in de te gaan. Of je gaat mee met de gidsen van Delta Safari naar het park net ten Noorden van het centrum. Hier zijn wat leuke vogelsoorten te zien zoals brilduikers, taigaboomkruipers, kruisbekken en de Scandinavische kleurvariant van de boomklever.

Om 14:00 uur moeten we weer verzamelen bij de ferry voor de terugtocht. We varen in tegengestelde richting weer door hetzelfde stuk zee. Dus opnieuw is het uitkijken naar vinnen en ‘splashes’ in het water.

Dag 3 3 juni 2023

Nog een laatste kans om over zee te turen. In de loop van de ochtend zien we als eerste het Duitse Waddeneiland Borkum aan de horizon verschijnen. Ongeveer een uur later legt de ferry aan in de Eemshaven en komt deze Mini Ocean Safari tot ten einde.

Accomodatie en maaltijden

We verblijven op de ferry Romantika van Holland Norway Lines. Er zijn verschillende typen hutten te boeken, zowel binnenhutten als hutten met zeezicht. Omdat we met hetzelfde schip terugvaren kan je tijdens de uren in Noorwegen je bagage aan boord laten.

Maaltijden zijn niet inbegrepen in de prijs, zodat iedereen zijn eigen keus kan maken aan boord. Er zijn verschillende typen restaurants aan boord en er is koffiebar waar je ook kleinere versnaperingen kan krijgen. Houdt er rekening mee dat de prijzen wat hoger eigen dan aan de vaste wal.

Reis

De reis start bij de ferry terminal in de Eemshaven. Het is mogelijk om een parkeerplaats te reserveren voor twee nachten voor €20,-. De Eemshaven is ook goed te eirieken per trein. Vanaf het Centraal Station in Groningen rijdt de lokale Arriva trein in de uren voor het vertrek van de ferry door tot aan het eindstation in de Eemshaven. Vanaf het station is het een kleine kilometer lopen naar de terminal. Ook na aankomst van de ferry rijden er een aantal treinen vanaf het station Eemshaven naar Groningen.

Prijs

De vanaf-prijs begint bij € 175,- per persoon. Dit is in een gedeelde vierpersoon binnenhut. Voor tweepersoons hutten en/of zeezichthutten moet een toeslag worden betaald. De prijzen bestaan uit de daadwerkelijke kosten van de overtocht en de hut, plus een bijdrage voor de organisatie door Delta Safari. Maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je zelf aan boord nog een keuze kan maken van welk restaurant je gebruik wil maken.

Voor €10,- per nacht kan je een parkeerplaats boeken in de Eemshaven (dus € 20,- voor twee nachten).

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Mini Ocean Safari

Mini-cruise Noorwegen voorjaar

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 175
 • 1 juni 2023
 • Kans op dolfijnen
 • Natuur-wandeling in Kristiansand
 • Twee nachten verblijf op ferry

Meer reizen

Actieve zeilreis Scilly eilanden

Meerdaagse reizen

Actieve zeilreis Scilly eilanden Meer over Actieve zeilreis Scilly eilanden augustus 2023

Oost Groenland, into the National Park

Expeditiecruises

Oost Groenland, into the National Park Meer over Oost Groenland, into the National Park vanuit IJsland

Bempton Cliffs en Omgeving

Meerdaagse reizen

Bempton Cliffs en Omgeving Meer over Bempton Cliffs en Omgeving Hemelvaartweekend

Korte Trip Farne eilanden 26 mei

Meerdaagse reizen

Korte Trip Farne eilanden 26 mei Meer over Korte Trip Farne eilanden 26 mei Papegaaiduikers!