Najaarsweekend Lauwersmeer en Schiermonnikoog

Meerdaagse reizen

 • Voor leden VWG 't Gooi en Omstreken
 • Lauwersmeer én Schiermonnikoog
 • Najaarstrek

De Vogelwerkgroep ’t Gooi en Omstreken gaat van vrijdagochtend 29 september tot en met zondagmiddag 1 oktober 2023 naar het Lauwersmeergebied. Daar gaan we genieten van de natuur en de vogels en van onze bruisende vereniging. Het weekend valt midden in de najaarstrektijd. Zaterdag steken we over voor een dagje Schiermonnikoog.

VWG ’t Gooi

Najaarsweekend Lauwersmeer en Schiermonnikoog

Meerdaagse reizen

 • 29 september 2023
 • Voor leden VWG ’t Gooi en Omstreken
 • Lauwersmeer én Schiermonnikoog
 • Najaarstrek

Programma en Vervoer

We verblijven in groepsaccommodatie Robersum in het Groningse Vierhuizen. Tijdens het weekend worden er drie groepen van 12 deelnemers gemaakt. Vrijdag verplaatsen we ons per auto en wordt besteed aan een rondje Lauwersmeer. Zaterdag nemen we de veerboot naar Schiermonnikoog, dat we per fiets gaan uitkammen. Zondag stappen we weer in de auto en gaan we vogels kijken langs de Waddenkust.

Bij het aanmelden kan je weer opgeven of je met de eigen auto komt en of je dan ook mensen kan meenemen. Of dat je graag met iemand wil meerijden. Het meerijden geldt dan in principe ook voor de excursies op vrijdag en zondag. Op Schiermonnikoog gaan we fietsen huren. We kiezen hierbij voor elektrische fietsen, omdat deze een grote actieradius hebben en de ervaring leert dat sommige mensen het tempo met de tegenwind op het eiland niet makkelijk kunnen bijhouden. Je kan er ook voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen, bij voorkeur dus ook elektrisch. Als je geen elektrische fiets meeneemt moet je kunnen verzekeren dat je langere tijd en met tegenwind het tempo van 20 kilometer per uur kan bijhouden. In het aanmeldformulier kan je aangeven of je een fiets wil huren, je lichaamslengte (voor de maat) en of je fietstassen wil bijhuren. De VWG gaat dit dan regelen met de fietsverhuurder.


Accomodatie en prijs

We verblijven op groepsaccommodatie Robersum in Vierhuizen. Dit ligt net boven Zoutkamp en dicht bij het Lauwersmeergebied. Op de accommodatie hebben we de groepsaccommodatie gehuurd (10 kamers), twee huisjes en een trekkershut. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kamperen. Tijdens het weekend zullen ook de maaltijden weer verzorgd worden.

In principe zijn alle kamers geschikt voor twee personen. Vanwege de beperkte ruimte is er deze keer geen éénpersoons optie beschikbaar. Er zijn wel een paar grotere kamers waar eventueel drie of vier personen kunnen slapen (met korting). Om uit de kosten te komen willen we eerst alle kamers in de groepsaccommodatie volboeken met twee personen. Als alle kamers bezet zijn kunnen we daarna nog mensen naar een drie- of vierpersoonskamer schuiven. Je geeft je daarom op voor het weekend in een tweepersoonskamer en kan aangeven dat je indien mogelijk ook met meer op een kamer wil (met korting).

Ook voor het kamperen geldt dat we deze optie aanbieden op voorwaarde dat eerst alle kamers in de groepsaccommodatie zijn volgeboekt. Houdt er bij de kampeeroptie rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een ‘natuurkampeerterreinkaart’ (kosten €16,95).

De basiskosten voor het weekend in een gedeelde tweepersoonskamer zijn € 150,- per persoon. De mogelijke kortingen en de kosten voor het verblijf in een tent kan je vinden op het aanmeldformulier. De kosten voor de huurfiets en de veerboot zijn hierbij niet inbegrepen.


Wil je mee?

Je kan je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan van Delta Safari een aanmeldformulier. De VWG heeft een deel van de organisatie uitbesteed aan Delta Safari. De praktische informatie krijg je van de VWG en ook de onderlinge afspraken over vervoer regelt de VWG.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Aanmelden of meer informatie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
VWG ’t Gooi

Najaarsweekend Lauwersmeer en Schiermonnikoog

Meerdaagse reizen

 • 29 september 2023
 • Voor leden VWG ’t Gooi en Omstreken
 • Lauwersmeer én Schiermonnikoog
 • Najaarstrek