Najaarsweekend Zeeland

Meerdaagse reizen

 • Weekend mét zeevogeltocht
 • Voor leden VWG Alkmaar
 • najaarstrek

In het kader van het jubileum van Vogelwerkgroep Alkmaar en Omstreken organiseert Delta Safari een weekend in Zeeland exclusief voor de leden van de Vogelwerkgroep. We verzamelen op vrijdagmiddag in Zeeland en bezoeken een aantal natuurgebieden in de buurt van Domburg (o.a. Oranjezon). Op zaterdag verkennen we de vogelgebieden op Schouwen Duiveland en zondag sluiten we af met een zeevogeltocht op de Noordzee.

VWG Alkmaar en Omstreken

Najaarsweekend Zeeland

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 300,-
 • 13 oktober 2023
 • Weekend mét zeevogeltocht
 • Voor leden VWG Alkmaar
 • najaarstrek

Programma

We rijden op vrijdag met eigen auto’s naar Zeeland. We verblijven in de Stayokay in Domburg (zie foto). Op vrijdag kiezen we een aantal natuurgebieden in de omgeving van het hostel. Met een lokale gids bezoeken we natuurgebied Oranjezon van het Zeeuws Landschap.

Zaterdag gaan we zelf op pad en rijden onder andere naar de ‘Vogelboulevard’ op Schouwen Duiveland. Ook kijken we naar aanleiding van waarnemingen in de voorgaande dagen welke gebieden nog meer interessant zijn om te bezoeken.

Zondagochtend vertrekken we al vroeg naar Neeltje Jans om deel te nemen aan een zeevogeltocht op de Noordzee. Onder leiding van de crew van Delta Safari maken we een mooie ronde over de Zuidelijke Noordzee op zoek naar leuke zeevogels. Na de zeevogeltocht rijden we op zondagmiddag weer naar Alkmaar.


Accomodatie en prijs

We verblijven in groepsaccommodatie Stayokay in Domburg. Stayokay Domburg is een hostel op een wel heel bijzondere locatie: Kasteel Westhove. Dit 13e-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht, ligt op loopafstand van het strand. We hebben als VWG een aantal meerpersoonskamers kunnen reserveren in één van de koetshuizen. In ‘ons’ koetshuis is plaats voor 22 personen. In totaal hebben we vier kamers voor vier tot zes personen (deels stapelbedden).

Tijdens het weekend zijn de diners op vrijdag en zaterdag inbegrepen, net als het ontbijt en de lunch (pakket) op zaterdag. Omdat we zondag al heel vroeg vertrekken, krijgen we een ‘ontbijtpakketje’ mee dat je eventueel op de boot van de zeevogeltocht kan opeten.

De kosten van het weekend, inclusief verblijf voor twee nachten, de bovengenoemde maaltijden en deelname aan de zeevogeltocht, is €300,- per persoon. Hier komen dan alleen de autokosten nog bij voor het vervoer van Alkmaar naar Zeeland en tijdens de lokale excursies.


Wil je mee?

Je kan je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan van Delta Safari een aanmeldformulier. De VWG heeft de organisatie van dit weekend uitbesteed aan Delta Safari. De praktische informatie krijg je van Delta Safari, de onderlinge afspraken over vervoer regelt de VWG.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Impressie

Reserveren en informatie

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
VWG Alkmaar en Omstreken

Najaarsweekend Zeeland

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 300,-
 • 13 oktober 2023
 • Weekend mét zeevogeltocht
 • Voor leden VWG Alkmaar
 • najaarstrek