Een nieuwe start

Je leest dit blogbericht op de nieuwe website van Delta Safari. Dit voorjaar is in vele opzichten voor ons een nieuwe start, want behalve een nieuwe website is er op de achtergrond meer verandert. Sowieso maken we een nieuwe start na een aantal jaren Corona-stilstand, maar ook gaan we werken vanuit een nieuwe uitvalsbasis. En ook in ons aanbod ga je een aantal nieuwe reizen en concepten tegenkomen. Hieronder wat uitleg.

Website

De oude website bestond inmiddels acht jaar en dat is in de vluchtige digitale wereld van tegenwoordig al best bejaard. Hij functioneerde nog prima, maar nu we deze nieuwe site ernaast leggen, zag hij er toch wel wat belegen uit. De mannen van Toast Design hebben voor ons weer een mooie site gebouwd, die we vanaf nu gemakkelijk weer zelf kunnen bijhouden.

Uitvalsbasis Biesbosch

Onze uitvalsbasis in de Biesbosch bestaat niet meer. Het pand zelf natuurlijk wel, maar wie er nu langs rijdt zal zien dat de nieuwe eigenaar hard bezig is om de oude boerderij op te knappen. Voor ons werd het opknappen van de oude boerderij een te grote klus en omdat we een mooi aanbod kregen, hebben we afscheid genomen van deze mooie plek in de Noordwaard. Vooral tijdens de Corona-jaren hebben we veel mooie tochten hiervandaan kunnen maken. Dus we gaan de plek zeker wel missen. Het betekent ook dat we minder tochten in de Biesbosch kunnen aanbieden. Natuurlijk weten we nog prima de mooie plekjes te vinden in deze zoetwaterjungle, dus gaan we de komende tijd bekijken hoe we nog een aantal leuke activiteiten kunnen aanbieden in de Biesbosch.

Marko en Eva, de oprichters en eigenaren van Delta Safari, verhuizen in april naar Noordwest Overijssel. Strategisch gelegen tussen de Weerribben-Wieden en het Drents Friese Wold, hebben we een nieuwe uitvalsbasis gevonden. Natuurlijk moeten we eerst even aarden, maar wie weet komen er in de toekomst hier ook wat mooie lokale tochten.

Reisaanbod

In ons reisaanbod blijven jullie veel van het bekende aanbod terugvinden. Zoals de Farne eilanden en de zeevogeltochten. En het bekende succesvolle concept van de Korte trip naar de Farne gaan we zelfs wat uitbreiden naar andere bestemmingen. De basis van dit concept is eigenlijk dat je met een veerboot een korte natuurreis maakt vanuit een Nederlandse haven. De ferry maatschappijen noemen dit vaak mini-cruises, wij gaan ze Mini Ocean Safari’s noemen. Naast de Farne eilanden komen hier sowieso Bempton Cliffs en Noorwegen bij als bestemming. En we werken nog aan een aantal andere ideeën.

Naast de Mini Ocean Safari’s komen er ook Active Ocean Safari’s. Dit zijn reizen met een zeilschip naar verschillende natuurbestemmingen in Europa. Als je zoekt naar een duurzamere manier van reizen én je focus ligt vooral op zee, kust en zeezoogdieren en- vogels, dan is het natuurlijk geen raar idee om op zoek te gaan naar reizen met een zeilschip. Op dit moment staat er een mooie zeilreis naar de Isles of Scilly in Engeland op het programma. En ook hier werken we nog aan meer bestemmingen.

Sinds vorig jaar staan er ook al een aantal expeditiecruises op ons programma. Uit het programma van Poseidon Expeditions en Albatros Expeditions bieden we een aantal expeditecruises aan die passen in ons aanbod. Allereerst zijn dat de routes die passen bij ons idee om duurzamer te reizen. Cruises waarvoor geen lange vliegreis noodzakelijk is, maar die starten in een haven die per trein bereikbaar is. Bijvoorbeeld in Engeland en Schotland. In 2024 biedt Poseidon bijvoorbeeld weer een tweeweekse route rondom de Britse eilanden aan, die je binnenkort op de website kan terugvinden.

Er zijn een paar bestemmingen die zo bijzonder zijn dat we er toch voor in het vliegtuig stappen. Gewoon omdat ze in Europa niet te vinden zijn. Komende maand gaan we met een groep onze eerste cruise door de Chileense Fjorden maken. We kijken er naar uit om hier een aantal bijzondere soorten zeezoogdieren en zeevogels te zien. In april zullen we zeker laten weten waar de teller is blijven staan qua soorten walvissen, dolfijnen en albatrossen.

Als laatste komt er nog een nieuwe categorie reizen; ‘Op stap met Michael’. Onze Vlaamse gids Michael is al vanaf het begin gids bij Delta Safari. Maar inmiddels heeft hij zelf voor een groep vrienden al een paar reizen georganiseerd naar mooie natuurbestemmingen. Omdat je als reisorganisator aan allerlei wettelijke eisen moet voldoen, gaat hij deze reizen nu aanbieden onder de hoede van Delta Safari. Hierdoor kan hij de reizen ook aanbieden buiten de vriendengroep. Bestemmingen die bij Michael in de planning staan zijn onder andere Galapagos, Falkland eilanden en Alaska. Niet allemaal tegelijk, maar wie de website in de gaten houdt ziet de reizen vanzelf een keer voorbij komen.