Over ons

Over Delta Safari

Delta Safari organiseerde in 2011 haar eerste dagtocht op de Noordzee. Vanuit Stellendam voeren we langs de platen met zeehonden in de Voordelta. Later dat jaar volgde ook de eerste zeevogeltocht. Inmiddels heeft Delta Safari een compleet programma met dagtochten, weekendtrips, meerdaagse reizen en zelfs een aantal expeditiecruises.

De activiteiten van Delta Safari hebben te maken met de natuur van kust en zee. En ook gaan onze reizen tegenwoordig ook wat verder weg, ons uitgangspunt is dat de natuur dicht bij huis ook veel te bieden heeft. In ons aanbod zal je daarom veel reizen vinden in Nederland en aan de Engelse kant van de Noordzee. Met onze Mini Ocean Safari’s maken we natuurreizen met een ferry vanuit een Nederlandse haven.

Door dicht bij huis te blijven en ook veel weekenden aan te bieden, kunnen we de reizen betaalbaar houden. Zo is een bijzondere natuurervaring voor iedereen bereikbaar. Om die reden werken we bij sommige reizen ook met grotere groepen. We houden hierbij wel rekening of de lokale omstandigheden dit toelaten.

Inmiddels bieden we ook een aantal langere reizen en expeditiecruises aan omdat er elders op de wereld nu eenmaal ook veel bijzondere natuur te vinden is. En omdat er mensen zijn die zo graag met ons op reis gaan dat we ze ook langere reizen willen aanbieden.

Gidsen en reisleiders

Veel van de reizen worden begeleid door Marko Oudenaarden en Eva van Sichem, de oprichters van Delta Safari. Op alle reizen die Delta Safari maakt, zijn zij zelf ter voorbereiding geweest. Omdat ze beiden beschikken over een ‘topografisch geheugen’, zal een Delta Safari-groep daarom niet snel de weg kwijt raken. De grootste interesse van Marko en Eva zijn de zeezoogdieren. Door de vele uren die ze jaarlijks op zee doorbrengen zijn de zeevogels daar vanzelf bijgekomen.

Bij een aantal reizen en activiteiten worden Marko en Eva ondersteund door extra gidsen. Hieronder een overzicht;

Michael Deryckere. Michael gaat als gids regelmatig mee op de reizen naar de Farne eilanden. Hij bezocht de natuur in het Noorden van Engeland al vele malen. Michael werkte eerder in verschillende vogel- en wildopvangcentra in België en heeft op die manier veel zeevogels en zoogdieren verzorgd en kan daar met passie over vertellen. Michael organiseert inmiddels zelf een aantal buitenlandse reizen en biedt die aan via Delta Safari

Marcel Klootwijk. Marcel is als Zeeuwse vogelaar en meeuwenkenner vaste gids op onze zeevogeltochten vanuit Neeltje Jans. Daarnaast is Marcel natuurfotograaf en deelt hij deze passie graag tijdens de trips naar de Farne eilanden. In het dagelijks leven is Marcel druk met zijn gezin en zijn werk voor het Zeeuws Landschap. Marcel zijn foto’s kan je vinden op zijn eigen website VogelsinBeeld.

Felix Verschoor. Enthousiast vogelaar Felix besteed wat minder tijd aan het vogelen dan vroeger, want ook zijn gezin is belangrijk voor hem. Maar hij maakt graag een paar keer per jaar tijd vrij om met Delta Safari op pad te gaan. Daarnaast telt hij vogels in zijn eigen omgeving.

Marta Demarteau Onze eerste vrijwilliger ooit, die ons hielp met het vastleggen van bruinvis waarnemingen in de Voordelta. Marta werkt als Hydrobioloog voor de Waterschappen met een passie voor water en alles wat daar in leeft. Na een paar jaar afwezigheid kwam ze weer in beeld en reist ze als professioneel natuur- en wildlifefotograaf mee op een aantal reizen met veel fotografiekansen. Haar werk is te zien op haar eigen website www.orbica.nl.

Daniël Beuker. Daniël telt vogels en zeezoogdieren voor zijn werk bij Bureau Waardenburg. En gaat dan ook nog in zijn vrije tijd zeezoogdieren tellen voor stichting Rugvin. En mee met Delta Safari. Eerst regelmatig als deelnemer, maar inmiddels al een aantal jaar als gids.

Tjeerd Visser. Tjeerd is een talentvolle natuurfotograaf. En omdat we een paar reizen hebben waar veel fotografen op afkomen, konden we wel zo’n fotografie kenner gebruiken in ons team. En Tjeerd ging graag in op die uitnodiging.

Wesley Overman. Wesley werkt bij de Zoogdiervereniging, maar zijn kennis gaat veel verder dan alleen zoogdieren. Vogels, libellen, vlinders, eigenlijk alles in de natuur heeft de interesse van Wesley. Walvissen en dolfijnen blijven echter favoriet en hij is dan ook blij dat we een aantal expeditiecruises naar mooie walvisbestemmingen gaan aanbieden.

Herman de Jongh Ook Herman is een zoogdierliefhebber. Hij probeert naast zijn drukke baan en veel (tel-)werkzaamheden voor de Zoogdiervereniging en de lokale zoogdierwerkgroep ook een paar keer per jaar mee te gaan op één van onze trips.

Albert de Jong Albert werkt voor SOVON en is op die manier dagelijks met vogels bezig. De oorsprong van zijn liefde voor vogels ligt in de Biesbosch en het is ook daar dat hij begonnen is om een aantal kanotochten voor Delta Safari te begeleiden.

Mathilde Hoogerwerf Mathilde werkt als Wildlife Officer bij de Britse organisatie ORCA. Zo vaart ze onder andere in de zomermaanden mee op de ferry tussen IJmuiden en Newcastle. Daar kwamen we haar als Delta Safari tegen tijdens onze tochten naar de Farne eilanden. De gezamenlijke interesse was aanstekelijk en daarom zal ze vanaf 2023 ook af en toe mee gaan als gids met Delta Safari.

 

In Memoriam: Inge Hagens. Full-time natuurliefhebber (vogeltellingen in de Oostvaardersplassen, bestuurslid Werkgroep Zeezoogdieren, etc) begon haar zeevogel-carrière als chum-o-mator bij Pterodroma Pelagics. Toen Delta Safari ook zeevogeltochten ging organiseren, stond ze vooraan in de rij om ook bij ons te chummen (visafval achter de boot). Inge was vast én enthousiast onderdeel van het gidsenteam tijdens onze (zeevogel)tochten en reizen. Zie ons blogbericht dat we schreven na het overlijden van Inge.