Kraanvogels Diepholz

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

  • Duizenden kraanvogels
  • Tweedaagse trip

Diepholz in Duitsland is één van de plekken in Europa waar de kraanvogels zich verzamelen tijdens de trek. Hierdoor zijn er in het voor- en najaar grote groepen van deze mooie vogels te zien. Nu de uitvalsbasis van Delta Safari is verhuisd van Brabant naar Overijssel mag deze bestemming niet meer ontbreken in ons aanbod. Het is nu bij wijze van spreken ‘om de hoek’. We hebben gekeken naar het al bestaande aanbod (dagtocht of een heel weekend) en komen daarom met onze eigen variant; een tweedaagse met één hotelovernachting in Duitsland. We vertrekken in de ochtend van dag 1 vanuit het Oosten van het land en keren de tweede avond na de schemering terug naar Nederland. Zo kunnen we één keer in de ochtend- en twee keer in de avondschemering, de slaaptrek bekijken.

30 oktober

Kraanvogels Diepholz

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

  • vanaf € 270,-
  • 30 oktober 2024 – 10:00u
  • Duizenden kraanvogels
  • Tweedaagse trip

Programma

1 woensdag 30 oktober

We verzamelen in het Oosten van het land (Twente of Drenthe). Afhankelijk van de samenstelling van de groep bekijken we wat de handigste plek is om te verzamelen. We rijden in ongeveer twee uur naar de omgeving van Diepholz, waar we op zoek gaan naar de eerste groepen kraanvogels. Overdag foerageren ze op de akkers rondom de slaapplekken, zodat we diverse groepen kunnen bekijken.

Aan het einde van de middag gaan we naar een plek waar we de slaaptrek kunnen aanschouwen. De vogels vliegen uit de wijde omgeving naar de slaaplekken in de verschillende veengebieden. Hierdoor kan je honderden of soms wel duizenden kraanvogels zien én horen overtrekken.

Als het donker is geworden, gaan we naar het hotel en checken daar in. In het hotel (of omgeving) zullen we ook dineren en kunnen we napraten over wat we die dag hebben gezien.

2 donderdag 31 oktober

Voor de ochtendschemer begint gaan we al weer op pad. In de omgeving van één van de veengebieden zullen we de vertrekkende kraanvogels bekijken. Na dit spektakel gaan we terug naar het hotel om te ontbijten en onze spullen op te halen. Daarna hebben we nog de hele dag om de omgeving te verkennen. We rijden onder andere naar de weidegebieden bij de  Dümmer See, waar we op zoek gaan naar weidevogels (in het voorjaar) en kiekendieven.

’s Middags maken we een wandeling in één van de veengebieden. En aan het einde van de middag zorgen we dat we weer klaar staan om de avondtrek nog één keer te bekijken. Nadat we de laatste kraanvogels over hebben horen vliegen rijden we terug naar Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een snelle maaltijd in een wegrestaurant. We zijn op tijd terug in Nederland zodat iedereen nog met het OV of eigen auto naar huis kan komen.


Vervoer en accommodatie

We kiezen ervoor om deze trip te rijden met eigen auto’s. Dat scheelt de kosten van het huren van een busje. Voor mensen zonder auto zijn er drie plekken in de auto van de gids beschikbaar. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden, zodat we maximaal met drie of vier auto’s rijden. Er is namelijk niet overal in het gebied heel veel plek om te parkeren. Hierdoor zal de groep minimaal uit drie personen en maximaal uit zo’n tien tot twaalf personen bestaan.

We overnachten in een hotel in de omgeving van de Diepholz. Daarvandaan zijn de verschillende veengebieden goed bereikbaar.


Prijs

De basisprijs voor deze tweedaagse is € 270,- p.p. bij verblijf in een twee-persoonskamer. Voor alleengebruik van een kamer wordt een toeslag gerekend. Bij de prijs zijn inbegrepen een hotelovernachting met ontbijt, twee diners met één drankje, koffie en thee onderweg en begeleiding door een gids van Delta Safari.

Vervoer is niet inbegrepen. Met elkaar verrekenen we de benzinekosten. Lunches zijn niet inbegrepen, wel zorgen we voor koek en kleine versnaperingen bij de koffie/thee. Indien gewenst maken we een korte stop bij een lokale supermarkt.

Dit aanbod valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
30 oktober

Kraanvogels Diepholz

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

  • vanaf € 270,-
  • 30 oktober 2024 – 10:00u
  • Duizenden kraanvogels
  • Tweedaagse trip