Migrating Giants Azoren

Meerdaagse reizen

 • Op zoek naar oceaanreuzen
 • Zes excursies op zee
 • Avondexcursie pijlstormvogels
 • Comfortabele boot

Een walvisreis naar de Azoren. Vanaf het eiland Faial maken we, als het weer het toelaat, zes tochten op zee om op zoek te gaan naar de grootste soorten walvissen. We bezoeken de Azoren op het moment dat de migratie van de grote walvissen naar het Noorden bezig is. We kijken speciaal uit naar Blauwe, Gewone en Noordse vinvissen. Onderweg leren we hoe we deze oceaanreuzen kunnen herkennen. Daarnaast maken we kans op de lokale groepen potvissen en diverse dolfijnensoorten. Voor de tochten maken we gebruik van een comfortabele boot (i.p.v. ribs) waardoor de reis ook zeer geschikt is voor fotografen.

Gegarandeerd vertrek. Nog drie plaatsen beschikbaar.

Walvisreis

Migrating Giants Azoren

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 2175,- excl. vlucht
 • 21 april 2024
 • Op zoek naar oceaanreuzen
 • Zes excursies op zee
 • Avondexcursie pijlstormvogels
 • Comfortabele boot

Verwachte soorten

 • Gewone Vinvis
 • Potvis
 • Kuhls Pijlstormvogel
 • Gewone Dolfijn
 • Grijze Dolfijn (Risso)

Gehoopte soorten

 • Blauwe Vinvis
 • Noordse Vinvis
 • Kleine Pijlstormvogel
 • Spitssnuitdolfijn
 • Dougalls stern

Programma

1 21 april 2024

We starten de reis zondagochtend vroeg op Schiphol (Amsterdam) met een vlucht naar Lissabon. De data zijn zo uitgekozen dat we na een tussenstop in Portugal op dezelfde dag nog kunnen doorvliegen naar Horta op het eiland Faial. Na aankomst op Faial worden we naar ons hotel in Horta gebracht, waar we de eerste avond ook dineren.

2-4 22-24 april 2024

Direct de eerste ochtend melden we ons in de haven van Horta om de eerste tocht op zee te maken. We varen met het schip ‘Physeter’ (de Latijnse naam voor Potvis), een catamaran van 12 meter. Naast de lokale crew gaan er maximaal 12 passagiers mee, waardoor je voldoende ruimte hebt om over zee te kijken. Het schip heeft meerdere platforms en is daardoor ook ideaal voor fotografen. Dit in tegenstelling tot de Ribs die veel op de Azoren worden gebruikt.

Van de acht dagen die we op de Azoren zijn staan zes zeedagen gepland en twee ‘eiland-dagen’. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de volgorde bepaald. De zeedagen zijn in principe van 9 uur ’s ochtends tot vier uur in de middag. Op die manier wordt het maximale uit ons verblijf gehaald en hebben we de meeste kans om veel soorten zeezoogdieren te zien. Over het algemeen worden bij een tiendaagse reis 6 tot 7 soorten zeezoogdieren gezien. Soms zijn er uitschieters met negen soorten. Naast zeezoogdieren zijn er natuurlijk ook zeevogels te zien. De Kuhls pijlstormvogel is massaal aanwezig in de Azoren, maar ook andere pijlstormvogels worden soms gezien.

5 25 april

Op een ‘eiland-dag’ heb je de mogelijkheid om zelf op pad te gaan. Je kan er voor kiezen om een dagje in Horta te blijven en van het rustige eilandleven te genieten. Ook is het mogelijk om met de ferry naar het naastgelegen eiland Pico over te steken. Vanuit Horta zijn ook meerdere wandelingen te maken.

Op één van de eiland-dagen maken we ook een avondexcursie naar een nestlocatie van de Kuhls Pijlstormvogels. Tachtig procent van deze soort broedt op de Azoren. In de avond hoor je de vogels vaak roepen vanaf de hellingen op het eiland. Het is heel bijzonder om zo’n nestlocatie van dicht bij te bezoeken en het ‘oorverdovende gemekker’ van dichtbij te ervaren.

6-8 26-28 april 2024

Als het weer meezit, hebben we nog drie zeedagen te gaan. Het lokale team speurt niet alleen zelf de zee af, maar maakt ook gebruik van de uitkijkposten op Faial en Pico. Deze uitkijkposten werden in het verleden gebruikt door de walvisjagers, maar worden nu ingezet voor de whale-watch bedrijven. Hierdoor wordt de lokale kennis van de zeeën rondom de eilanden  al generaties doorgegeven en wordt dit nu op een positieve manier gebruikt.

Schipper Norberto is opgegroeid op Pico en hij en zijn team kennen de wateren rondom Faial en Pico als geen ander. Hun lokale kennis kan soms net dat verschil maken.

Op alle zeedagen staat er na de vaartocht een diner gepland in één van de restaurants in het stadje Horta. Aan boord wordt er voor een lunch gezorgd. In de restaurants in Horta zijn vegetarische opties voldoende voor handen. Vegan kan een uitdaging zijn.

9 29 april 2024

Als het meezit met het weer hebben we alle zeedagen achter de rug en hebben we nog een eilanddag te goed. Bij slecht weer zal de eilanddag eerder ‘gebruikt’ worden en schuift er een zeedag naar deze laatste dag.

Op de tweede eilanddag kan je er voor kiezen om het eiland verder te verkennen. In Horta kan je een auto huren of een elektrische fiets. Ook zijn er aanbieders van excursies, zoals bijvoorbeeld het afdalen in de groene krater van de Caldeira vulkaan.

Op de twee eilanddagen zijn lunch en diner niet inbegrepen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ook een lange dag op pad te gaan en elders te dineren. In Horta zelf heb je inmiddels een aantal restaurants leren kennen en kan je zelf nog een keuze maken voor deze laatste avond.

10 30 april 2024

De laatste dag is aangebroken. Met veel indrukken, mooie waarnemingen en foto’s om uit te zoeken vertrekken we in de ochtend naar het vliegveld van Horta. Ook op de terugreis maken we opnieuw een tussenstop in Lissabon. Bij de uitgekozen vlucht komen we tegen half elf  in de avond aan op Schiphol.

Accomodatie

We verblijven deze reis in Hotel Horta in het stadje Horta. Het vier sterren hotel heeft een tuin met een bescheiden zwembad. De kamers op de lagere verdiepingen gen hebben uitzicht op de tuin, de hoger gelegen kamers hebben uitzicht op de vulkaan van Pico. Vanaf het hotel is de haven en zijn de restaurants op loopafstand.

We ontbijten alle dagen in het hotel en er zijn tegen een meerprijs éénpersoonskamers beschikbaar.


De heen- en terugreis

De prijs is exclusief de heen- en terugvlucht. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om de vluchten zelf te boeken en je reis eventueel te verlengen. Natuurlijk kan Delta Safari de vlucht wel voor je meeboeken. De vlucht die we aanbieden is heen op dag 1 van de reis en terug op dag 10. Beide vluchten zijn op één dag te maken met een overstap in Lissabon. Niet op alle dagen van de week kan je op de vlucht in één dag maken en soms is een overnachting in Lissabon nodig.

Als we de vlucht voor je meeboeken, reken dan op een meerprijs van € 500,- (op het moment van schrijven). Normaal gesproken stijgt de vluchtprijs als je later boekt.

Vertrek vanaf Schiphol is om 07:00 uur en de aankomst bij terugkomst is om 22:20 uur.


Prijs

De prijs voor deze reis € 2175,- per persoon. Dit is inclusief het verblijf (9 nachten hotel) plus ontbijt. Lunch en diner op alle zeedagen. Zes whale watch excursies van zes tot zeven uur en de excursie naar de pijlstromvogels, Begeleiding door een gids van Delta Safari en het lokale team van Whale Watch Azores. Bijdrage Trees for All.

Niet inbegrepen is de vlucht van en naar Faial (vanaf €500,-), drank bij de maaltijden, lunch en diner op de twee ‘eiland-dagen’, persoonlijke uitgaven en fooi voor de lokale crew.

De toelage voor een éénpersoonskamer is € 315,-.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Walvisreis

Migrating Giants Azoren

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 2175,- excl. vlucht
 • 21 april 2024
 • Op zoek naar oceaanreuzen
 • Zes excursies op zee
 • Avondexcursie pijlstormvogels
 • Comfortabele boot