Oost Groenland Compleet 2025

Expeditiecruises

 • Noorderlicht
 • kans op ijsberen
 • ongerepte natuur

Ontdek één van de mooiste, wildste en meest ongerepte natuurgebieden van het Noordelijk Halfrond tijdens deze 12-daagse expeditiecruise naar Oost Groenland. Vanuit IJsland bezoeken we dit uitgestrekte gebied in Oost Groenland met kans op het zien van ijsberen, walvissen en muskus-ossen.
Als we in september de fjorden van Groenland ontdekken zijn de nachten al donker genoeg en is de kans op stabiel weer met heldere nachten relatief groot. Hierdoor is de kans om het Noorderlicht te zien groot op deze reis.

Vroegboek-aanbieding; Boek deze reis voor 15 augustus 2024 en krijg de vlucht en het voorprogramma gratis. Zie verderop voor details.

 

Met vroegboek aanbieding!

Oost Groenland Compleet 2025

Expeditiecruises

 • vanaf € 6985,-
 • 17 september 2025
 • Noorderlicht
 • kans op ijsberen
 • ongerepte natuur

Soorten

Verwacht

 • Gewone Vinvis
 • Muskus-Os
 • Poolvos

Gehoopt

 • Groenlandse walvis
 • IJsbeer
 • Narwal

Programma

1 17-09-2025

De voorgaande dag zijn we aangekomen met het vliegtuig of hebben we het voorprogramma (zie verderop) al mee gemaakt. Na het ontbijt checken we uit uit het hotel. Er is overdag nog tijd om Reykjavik te verkennen.

In de middag gaan we aan boord van de Ocean Albatros in de haven van Reykjavik en zetten we koers naar het Westen.

Het expeditieteam informeert ons over de reis en over de gang van zaken aan boord. Ook wordt er voor vertrek een verplichte safety drill gehouden. We varen de eerste uren aan boord van de Ocean Albatros langs de IJslandse kust.

2 18-09-2025

We maken vandaag de oversteek naar Groenland en varen over de Straat van Denemarken. Aan dek kijken we uit naar walvissen en zeevogels. In deze wateren hebben we kans op Gewone Vinvissen, witsnuitdolfijnen en grienden. Dichter bij de Groenlandse kust kunnen we zelfs een narwal tegenkomen.

In de theater zaal aan boord worden presentaties de gehele reis prestaties gehouden over de Groenlandse cultuur, natuur en geologie. Maar tijdens zo’n dag op zee heb je natuurlijk alle tijd om deze bij te wonen.

3 19-09-2025

We zetten vandaag voor het eerst voet aan land op Groenland. Onze reis start aan Zuidkant van de route langs de kust. We bezoeken als eerste het plaatsje Kuummiut bij de Ammassalik Fjord. Omdat de fjord het grootste deel van het jaar ijsvrij blijft is het een belangrijk vissersdorp, waar ook de enige visfabriek van de regio is gevestigd. In de baai zwemmen soms walvissen.

In de middag varen we een stukje terug naar het Oosten, waar een bijzonder reliek uit de Tweede Wereldoorlog te vinden is. De Amerikanen legde hier een vliegbasis aan, die direct na de oorlog alweer verlaten is. Sindsdien is er weinig verandert aan deze plek en hierdoor is het een bijzondere plek in deze weidse wildernis. Voor fotografen kan het vaak leuke plaatsjes opleveren (Urtbex in de wildernis).

Maar de verplaatsing van het dorp naar de vliegbasis is eigenlijk het mooiste onderdeel van de dag, omdat we door een prachtig fjordenlandschap varen.

4 20-09-2025

We blijven nog een dag in dit Zuidelijkste deel van de route die we varen en bezoeken het plaatsje Tasiilaq. Dits is één van de grotere laatsen in Oost Groenland. In tegenstelling tot West Groenland is Oost Groenland nog lang geïsoleerd gebleven. Pas is 1894 werd die isolatie doorbroken toen de Denen een handelspost oprichtte in Tasiilaq.

Meer volgt (In progress)

5 21-09-2025

Dag op zee

6 22-09-2025

Ittoqqortoormiit

 

7 – 9 23-09-2025 t/m 25-09-2024

Nationaal Park

10 26-09-2025

Blosseville Coast

11 27-09-2025

Dag op zee

12 28-09-2025

Reykjavik en retourvlucht.

Voorprogramma

1 15-09-5025

Het voorprogramma start op maandag 15 september 2025 met de vlucht van Amsterdam naar Reykjavik. Na aankomst in Reykjavik gaan we naar het hotel om in te checken.

2 16-09-2025

Dagexcursie. Golden Circle en Whale Watch tocht vanuit Reykjavik.

Prijzen 2025

Deze expeditiecruise wordt gevaren met het nieuwe expeditie cruiseschip Ocean Albatros. Meer informatie over het schip met onder andere dekplannen, faciliteiten en impressies van de hutten kan je vinden op de website van Albatros Expeditions.

Categorie F, drie persoons buitenhut met patrijspoort; € 6985,-

Categorie E, twee persoons buitenhut met groot raam; € 9930,-

Categorie D, twee persoons buitenhut met patrijspoort; € 9100,-

Categorie C, twee persoons buitenhut met balkon; € 10.205,-

Categorie C special, (grotere) twee persoons buitenhut met balkon; € 10.760,-

Categorie B, twee persoons suite met balkon; € 13.425,-

Categorie A, twee persoons Premium Suite met balkon; vanaf € 16.555,-

Categorie G; single hut met patrijspoort; € 11.775,-

Categorie C hut is ook te boeken met drie personen. Dan is de prijs € 8505,- (bij voorkeur tegelijk aanmelden).

Categorie G hut is speciaal voor 1 persoon te boeken. Categorie C en F hutten zijn op indeling te boeken als alleenreizende (je wordt dan ingedeeld bij een andere deelnemer van hetzelfde geslacht). Voor alleengebruik van een hut (behalve G) geldt een toeslag van 75%.

Prijzen op basis van koers U$D = € 0,92. Bij aanvraag info ontvang je de actuele prijs.

Inbegrepen

12 dagen/11 nachten verblijf in een buitenhut op de Ocean Albatros. Hotelovernachting Reykjavík voorafgaand aan cruise. Reisbegeleiding door Engels sprekend expeditieteam. Landingen met zodiacs, begeleide wandelingen en lezingen aan boord. Alle maaltijden tijdens de cruise, plus koffie, thee en middag snacks. Havengelden en andere heffingen. Bij 6 of meer deelnemers vanuit Delta Safari gaat er ook een Nederlandstalige reisbegeleider mee.

Niet inbegrepen

Vliegreis Amsterdam – Reyjavík, maaltijden op het vaste land, drank aan boord (anders dan koffie, thee en water). Reis – en annuleringsverzekering. Fooi voor de bemanning. Andere persoonlijke uitgaven en eventuele medische testen

Vlucht en Voorprogramma

Bij het aanbod ‘vlucht en voorprogramma’ is inbegrepen; de retourvlucht Amsterdam-Reykjavik, een extra nacht hotel voorafgaand aan de cruise en een dagexcursie ‘Golden-Circle en Whale watch’.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Impressie