Oost Groenland, into the National Park

Expeditiecruises

 • Noorderlicht
 • kans op ijsberen
 • ongerepte natuur

Ontdek één van de mooiste, wildste en meest ongerepte natuurgebieden van het Noordelijk Halfrond tijdens deze 9-daagse expeditiecruise naar het Noord Groenland Nationaal Park. Vanuit IJsland bezoeken we dit gebied in Oost Groenland met grote kans op het zien van ijsberen, walvissen en muskus-ossen.
Terwijl we de fjorden van Groenland ontdekken is de kans op stabiel weer met heldere nachten relatief groot in september. Hierdoor is de kans om het Noorderlicht te zien groot op deze reis.

Aanbieding: 25% korting op alle hutprijzen. Zie prijzen per huttype onderaan de pagina.

vanuit IJsland

Oost Groenland, into the National Park

Expeditiecruises

 • vanaf € 4528,-
 • 14 september 2023
 • Noorderlicht
 • kans op ijsberen
 • ongerepte natuur

Soorten

Verwacht

 • IJsbeer
 • Muskus-Os
 • Poolvos

Gehoopt

 • Groenlandse walvis
 • Blauwe Vinvis

Programma

1 14-09-2023

In de middag gaan we aan boord van de Ocean Albatros in de haven van Reykjavik en zetten we koers naar het Noorden.

Het expeditieteam informeert ons over de reis en over de gang van zaken aan boord. Ook wordt er voor vertrek een verplichte safety drill gehouden.

We varen de eerste uren langs de IJslandse kust.

2 15-09-2023

We maken vandaag de oversteek naar Groenland en varen over de Straat van Denemarken. Aan dek kijken we uit naar walvissen en zeevogels. In de grote zaal aan boord worden presentaties gehouden over de Groenlandse cultuur, natuur en geologie.

3 16-09-2023

In de loop van de nacht varen we Scoresbysund binnen en zetten koers naar de Inuit nederzetting Ittoqqortoormiit. Deze nederzetting waar enkele honderden mensen wonen is één van de meest afgelegen gemeenschappen op de wereld. De bevolking is grotendeels afhankelijk van de jacht, wat te zien is aan de huiden van muskusossen, zeehonden en ijsberen die her en der in het dorp te drogen hangen. We gaan aan land om een bezoek te brengen aan het dorp.

Natuurlijk kijken we de hele dag uit naar vogels en letten we op of we vinnen in het water zien.

4 – 6 17-09-2023 t/m 19-09-2023

In de loop van de nacht passeren we de pieken van het Liverpool schiereiland en bereiken we de monding van het King Oscar Fjord. We zijn nu in het grote Nationaal Park van Noord Groenland. Met een oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante kilometer is dit het grootste Nationaal Park van de wereld en daarmee het grootste stuk land met beschermde natuur.
Er zijn geen permanente nederzettingen in dit gebied, maar er hebben tot halverwege de 19de eeuw wel Inuit jagers in het gebied geleefd.

Het programma van de komende dagen hangt af van de weersomstandigheden en de ijscondities. De route en landingen op de kust worden bepaald door de kapitein en de expeditieleider. De plannen zullen steeds op de avond ervoor tijdens een briefing met de deelnemers worden gedeeld. De meest interessante locaties zijn;

Na het binnenvaren van de King Oscar fjord passeren we de 1300 meter hoge rotswand Bastionen op Ella eiland. Een prachtige locatie die door de Deens geoloog en poolonderzoeker Lauge Koch voor de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om een onderzoeksstation te bouwen. We proberen de ochtend op Ella eiland door te brengen als er toestemming komt van het Deense leger, die hier nu hun zomer-basis hebben.

7 20-09-2023

Vandaag varen we langs de Kust van Blosseville, misschien wel de meest dramatische kust buiten Antarctica. De Kust van Blosseville wordt gevormd door de hoogste bergen en steilste fjorden van Groenland – en een gordel van pakijs die vóór de opwarming van de aarde elke ontdekkingsreiziger jarenlang heeft tegengehouden.

Het afgelopen decennium heeft warmere zomers gehad en veel minder ijs, waardoor met ijs versterkte schepen zoals de Ocean Albatros dichter langs de kust kunnen varen. Hierdoor hebben we grotere kans op ijsberen en zien we verlaten Inuit-nederzettingen en prachtige landschappen.

8 21-09-2023

Vandaag steken we weer over naar IJsland. We kijken uit naar zeezoogdieren en zeevogels die naar het zuiden trekken.

Het expeditieteam zal ook deze laatste dag inspirerende en verrijkende presentaties geven over de geschiedenis, natuur en klimatologie van zowel IJsland als Groenland. Ook wordt er deze avond een afscheidsborrel aangeboden door de kapitein en een sluiten we af met slideshow van onze reis.

9 22-09-2023

Vroeg in de ochtend varen we Reykjavík weer binnen en zit ons Arctische avontuur er op. Je kan een vlucht boeken op dezelfde dag of je kan je verblijf nog wat verlengen op IJsland.

Prijzen 2023

Deze expeditiecruise wordt gevaren met het nieuwe expeditie cruiseschip Ocean Albatros. Meer informatie over het schip met onder andere dekplannen, faciliteiten en impressies van de hutten kan je vinden op de website van Albatros Expeditions.

Aanbieding: Op deze expeditie-cruise wordt nu 25% korting aangeboden door Albatros Expeditions.

Categorie F, drie persoons buitenhut met patrijspoort; € 4708,- Nu € 3531,- Uitverkocht.

Categorie E, twee persoons buitenhut met groot raam; € 6488,- Nu € 4866,- Uitverkocht.

Categorie D, twee persoons buitenhut met patrijspoort; € 6221,- Nu € 4665,- Uitverkocht.

Categorie C, twee persoons buitenhut met balkon; € 6933,- Nu € 5199,-

Categorie B, twee persoons suite met balkon; € 7823,- Nu € 5867,-

Categorie A, twee persoons Premium Suite met balkon; vanaf € 10671,- Nu vanaf € 8003,-

Categorie G; single hut met patrijspoort; € 7378,- Nu € 5533,- Uitverkocht.

Categorie C hut is ook te boeken met drie personen. Dan is de prijs € 5777,- Nu € 4333,- (bij voorkeur tegelijk aanmelden).

Categorie G hut is speciaal voor 1 persoon te boeken. Categorie C en F hutten zijn op indeling te boeken als alleenreizende (je wordt dan ingedeeld bij een andere deelnemer van hetzelfde geslacht). Voor alleengebruik van een hut (behalve G) geldt een toeslag van 75%.

Prijzen op basis van koers U$D = € 0,89. Bij aanvraag info ontvang je de actuele prijs.

Inbegrepen

9 dagen/8 nachten verblijf in een buitenhut op de Ocean Albatros. Hotelovernachting Reykjavík voorafgaand aan cruise. Reisbegeleiding door Engels sprekend expeditieteam. Landingen met zodiacs, begeleide wandelingen en lezingen aan boord. Alle maaltijden tijdens de cruise, plus koffie, thee en middag snacks. Havengelden en andere heffingen. Bij 6 of meer deelnemers vanuit Delta Safari gaat er ook een Nederlandstalige reisbegeleider mee.

Niet inbegrepen

Vliegreis Amsterdam – Reyjavík, maaltijden op het vaste land, drank aan boord (anders dan koffie, thee en water). Reis – en annuleringsverzekering. Fooi voor de bemanning. Andere persoonlijke uitgaven en eventuele medische testen

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Impressie