Zeevogelparadijs Isles of Scilly

Meerdaagse reizen

 • Drie pelagische tochten met Scilly Pelagics
 • Bijzondere eilandengroep
 • Kans op goede soorten zeevogels

Zeevogels kijken met het team van ‘Scilly Pelagics’. Voor soorten als het Wilson stormvogeltje, de Grote en de Kuhls pijlstromvogel zijn de Isles of Scilly in augustus ’the place to be’. We verblijven zes dagen op deze mooie eilandengroep en maken in die tijd drie pelagische tochten. Daarnaast is er voldoende tijd om St Mary’s en de andere eilanden te verkennen. We vertrekken vanaf Penzance op het uiterste puntje van Zuidwest Engeland. Tijdens de overtocht met de ferry kunnen we al uitkijken naar zeevogels en dolfijnen.

Deze reis is vol.

Must voor zeevogelaars

Zeevogelparadijs Isles of Scilly

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 1725,- excl. trein
 • 14 augustus 2024
 • Drie pelagische tochten met Scilly Pelagics
 • Bijzondere eilandengroep
 • Kans op goede soorten zeevogels

Verwachte soorten

 • Wilson stormvogeltje
 • Kuhls Pijlstormvogel
 • Noordse Pijlstormvogel
 • Gewone dolfijn

Gehoopte soorten

 • Vorkstaartmeeuw
 • Vale pijlstormvogel
 • Grote pijlstormvogel
 • Dwergvinvis

Programma

1 14 augustus 2024

We verzamelen aan het eind van de middag in Penzance en overnachten in een hotel dicht bij het station. Je kan de reis naar Penzance zelf organiseren of via Delta Safari de treinreis boeken. Het is mogelijk om vroeg in de ochtend in Nederland of België op de Eurostar naar Londen te stappen en aan het eind van de middag in Penzance aan te komen.

We dineren gezamenlijk en maken zo kennis met de rest van de groep.

2 15 augustus 2024

Vandaag maken we de oversteek naar de Isles of Scilly met de veerboot. We vertrekken rond 09:00 uur uit de haven van Penzance. Tijdens de overtocht van zo’n drie uur hebben we al volop kans om dolfijnen en zeevogels te zien.

Eenmaal aangekomen op St Mary brengen we onze bagage naar het Schooner Hotel dat dicht bij de haven gelegen is. Hier zullen we de komende vijf nachten verblijven. In de middag zijn we vrij om het hoofdeiland St Mary te verkennen, of misschien kunnen we al een overtocht naar één van de andere eilanden maken. Tussen de eilanden varen regelmatig kleine veerbootjes waardoor je makkelijk de andere eilanden kan bezoeken.

’s Avonds dineren we in ons hotel.

3 16 augustus 2024

Vandaag hebben we een hele dag om de “Scilly’s” te verkennen. Vanuit de haven van Hugh Town varen in de loop van de dag bootjes op en neer naar de verschillende eilanden. Op de kade kan je de dienstregeling vinden. Afhankelijk van ieders interesse kunnen we gezamenlijk op pad, of ieder zijn eigen plan trekken.

Het eiland Tresco heeft de beroemdste attractie van de eilanden; de Tresco Gardens. In deze subtropische tuinen is een rijke verzameling van planten uit alle windstreken te vinden. Naast de planten wemelt het in de Gardens van de rode eekhoorns, die ooit door de eigenaar zijn meegenomen vanaf het vaste land van Engeland. Verder is op het eiland een mooie wandeling te maken. In het midden van het eiland ligt een meertje met twee vogelkijkhutten. Langs de kust van het eiland zijn her en der foeragerende steltlopers te vinden zoals de groenpootruiter en de regenwulp.

Het diner is vanavond niet inbegrepen zodat we flexibel zijn in het invullen van de dag.

4 17 augustus 2024

Vandaag staat de eerste pelagic op het programma. Na het ontbijt lopen we naar de haven waar we om 09:00 uur aan boord gaan van het schip de Sapphire. De schipper van het schip, Joe Pender, organiseert al pelagic trips sinds 2000 en kent de wateren rondom de eilanden op zijn duimpje. Samen met het team van ‘Scilly Pelagics’ gaan we op zoek naar bijzondere zeevogels. Aangevoerd door Bob Flood, schrijver van diverse boeken over zeevogels, speurt het team de wateren af naar ‘krenten in de pap’. Maar de pap zelf mag er ook al zijn. Per dag worden er tientallen stormvogeltjes en pijlstormvogels gezien. Tussen die gewone stormvogeltjes duikt soms een Wilsons stormvogeltje op.

Kijk voor een impressie van de pelagics en wat er zoal gezien wordt naar de video onderaan de pagina.

De pelagics gaan in principe altijd door. Bij hardere wind wordt er uitgeweken naar de luwe zijde van de eilanden. Want juist bij een wat hardere wind zijn de zeevogels veel actiever. Het is wel raadzaam om je voor te bereiden op zeeziekte.

Rond 16:00 uur komen we terug in de haven van Hugh Town. Deze avond dineren we in het hotel.

5 18 augustus

De pelagic van zondag vertrekt al om 08:00 uur uit de haven. Het idee is hetzelfde als de zaterdag, al zullen de waarnemingen van de dag ervoor bepalen waar we eerst heen varen. Vanaf de boot wordt er gechumd, dat betekent dat er met visafval en visolie vogels naar de boot gelokt worden. Het team van Scilly Pelagics heeft hiermee al veel bijzondere vogels naar de boot weten te lokken. Niet alleen de Kuhls en de Grote pijlstormvogels, maar ook de Scopoli wordt soms gezien. In het verleden werd meerdere keren een Fea’s petrel (Gon-gon) gezien vanaf de boot. En in de zomer van 2023 ontdekten het team zowel een Roodpootgent als een Bruine gent in de wateren rondom Scilly. Er is dus altijd kans op iets speciaals.

Rond 15:00 uur zijn we terug in de haven. Het diner is vandaag niet inbegrepen omdat de kok van het hotel op zondag zijn vrije dag heeft. We zoeken vanavond daarom een andere locatie voor het diner.

6 19 augustus 2024

Vandaag staat de derde pelagic op het programma, maar deze start pas om 17:00 uur in de middag. Dat betekent dat we de hele dag de tijd hebben om nog één van de andere eilanden te ontdekken. St Martins en St Agnes zijn wat minder bezochte eilanden, waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben. Op beide eilanden zijn mooie wandelingen te maken, langs rotskusten, strandjes en kleinschalige landbouwgebiedjes. Een prima gebied om naar vogels te zoeken.

Omdat we in de avond op zee zijn, is er vandaag geen diner inbegrepen. Zorg er daarom voor dat je overdag wat te eten inslaat voor op de boot. Op de boot zelf is niks te verkrijgen.

De pelagic is een aantal uren korter dan de voorgaande dagen, maar omdat we in de avond varen, hebben we wel kans op mooi  avondlicht. Voor de fotografen de laatste kans om het ultieme plaatje te schieten.

7 20 augustus

Vandaag is alweer de laatste dag op het eiland. We checken uit in de ochtend en brengen onze bagage alvast naar de ferry-terminal. Daarna hebben we nog tot 15:00 uur voordat de ferry vertrekt. Natuurlijk kan je nog oversteken naar één van de andere eilanden, maar verstandiger is het misschien om juist vandaag op St Mary te blijven. Vanuit het dorp zijn mooie wandelingen te maken over het eiland.

De ferry overtocht van ongeveer drie uur levert weer goede (en de laatste) kansen op om nog dolfijnen te zien, of die éne spectaculaire zeevogel. Na aankomst in Penzance zit de reis erop. Voor degenen die de treinreis via Delta Safari boeken is het de bedoeling dat we de nachttrein nemen naar Londen. Deze vertrekt aan het eind van de avond en komt vroeg in de ochtend aan in Londen. Vanuit Londen nemen we de Eurostar richting België en Nederland, waar we op 21 augustus aankomen.

 

Accomodatie

De eerste nacht verblijven we in een standaard hotel in Penzance (waarschijnlijk Premier Inn, recht tegenover het station). In Hugh Town op St Mary verblijven we vijf nachten in het Schooners Hotel. We hebben hier een aantal dorpszicht- en zeezichtkamers kunnen reserveren. We hebben op dit moment helaas geen mogelijkheid voor éénpersoonskamers in dit hotel. We hebben wel het verzoek gedaan voor éénpersoonskamers en mocht er nog één vrij komen, dan worden we hierover geïnformeerd. Laat het dus weten als je hier interesse in hebt.

Algemeen kunnen we zeggen dat er op de Isles of Scilly maar een beperkt aantal hotels zijn waar we met een groep terecht kunnen. Door de populariteit van de eilanden zijn de prijzen boven gemiddeld, wat je deels terugziet in de prijs van de reis.


De heen- en terugreis

De reis is te boeken zonder heen- en terugreis. Je kan de reis zelf regelen en op die manier een langere vakantie in Zuidwest Engeland en Cornwall organiseren.

Via Delta Safari is het mogelijk om de treinreis van en naar Penzance bij te boeken. Op de heenweg zullen we overdag reizen, op de terugweg maken we gebruik van de nachttrein. In 2023 kwamen de kosten van deze treinreis uit op ongeveer € 375,-, maar de kosten van vooral de Eurostar kunnen nogal variëren.


Prijs

De prijs voor deze reis € 1725,- per persoon voor een dorpszichtkamer. Verblijf in een zeezichtkamer kost €1825,- per persoon. Dit is inclusief het verblijf (6 nachten hotel) plus ontbijt. Driemaal diner is inbegrepen (aankomstdag, donderdag en zaterdag). Verder zijn inbegrepen; retour overtocht met de ferry, drie pelagische tochten met Scilly Pelagics, begeleiding door een gids van Delta Safari, bijdrage Trees for All.

Niet inbegrepen is de treinreis naar Penzance (in 2023 ongeveer €375,-), drank bij de maaltijden, lunch, diner op drie avonden. Overtochten naar de andere eilanden, eventueel toegang tot Tresco Gardens, persoonlijke uitgaven en fooien zijn ook niet inbegrepen.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

 

Sfeerbeeld Scilly Pelagics

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Must voor zeevogelaars

Zeevogelparadijs Isles of Scilly

Meerdaagse reizen

 • vanaf € 1725,- excl. trein
 • 14 augustus 2024
 • Drie pelagische tochten met Scilly Pelagics
 • Bijzondere eilandengroep
 • Kans op goede soorten zeevogels