Korte Trip Farne eilanden

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • Oog in oog met papegaaiduikers
 • Mini Ocean Safari
 • Kort maar krachtig

Het was het eerste buitenlandse tripje dat Delta Safari aanbood en inmiddels een klassieker. In een drie dagen op en neer naar Engeland om de broedende papegaaiduikers te zien. We vertrekken op ’s middag met de ferry uit IJmuiden. Onderweg hebben we kans om dolfijnen of zelfs walvissen te zien. Op de dag die we in Engeland te besteden hebben rijden we met de bus vanaf Newcastle naar Seahouses. Daar vandaan maken we een bootexcursie naar de Farne eilanden. Na twee nachten zijn we, een ervaring rijker, weer terug in IJmuiden.

Deze trip is kort maar krachtig. Het is de ideale manier om voor een betaalbaar bedrag kennis te maken met de papegaaiduikers, de Farne eilanden en/of Delta Safari

Let op; vanwege het strakke tijdschema maken we vanaf 2024 geen landing op de Farne eilanden, maar doen we alleen een Sail Around tijdens de mini-cruise.

Papegaaiduikers!

Korte Trip Farne eilanden

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • vanaf € 325,-
 • 14 juni 2024
 • Oog in oog met papegaaiduikers
 • Mini Ocean Safari
 • Kort maar krachtig

Soorten

Verwacht

 • Papegaaiduiker
 • Zeekoet
 • Alk
 • Eidereend
 • Jan-van-gent
 • Noordse stormvogel
 • Kuifaalscholver

Gehoopt

 • Witsnuitdolfijn
 • Dwergvinvis
 • Noordse pijlstormvogel

Programma

1 14 juni 2024

Aan het einde van de middag vertrekken we met de ferry uit IJmuiden. Nadat iedereen zijn hut heeft opgezocht, maken we kennis met de groep in het wildlife-centre van ORCA. Deze Britse organisatie geeft voorlichting over zeezoogdieren in de Noordzee aan boord van de ferry. Iedereen kan op eigen gelegenheid dineren in de restaurants aan boord.

2 15 juni 2024

De eerste uren van de dag varen we langs de Engelse kust richting Newcastle. Wie alles uit zijn weekend wil halen, staat al vroeg aan dek. De eerste jan-van-genten en noordse stormvogels vliegen om de boot. En met een beetje geluk zien we hier ook witsnuitdolfijnen of zelfs dwergvinvissen.

Rond 09:00 uur kunnen we van boord en gaan we op zoek naar de bus die voor ons klaar staat om ons naar Seahouses te brengen. Aangekomen in Seahouses hebben we nog kort de tijd om het dorp te verkennen of een typisch Engelse fish & chips te eten.

Om 12:00 uur verzamelen we in het kleine haventje van Seahouses. Hier stappen we op de excursieboot, die ons in twee uur tijd zal laten kennis maken met de Farne eilanden. Al snel zien we de eerste zeekoeten langs de boot vliegen, gevolgd door papegaaiduikers. We varen eerst naar de buitenste eilanden. De excursieboot wordt tot dicht onder de kliffen gemanoeuvreerd, die vol zitten met vooral zeekoeten en hier en daar ook alken en papegaaiduikers. Ook komen we langs de rotsen waar de grijze zeehonden liggen.

Vervolgens varen we langs het eiland Inner Farne waar ook de Noordse sterns broeden. Af en toe vliegen grote groepen vogels op vanaf het eiland. Na Inner Farne vaart de boot weer richting het dorp. Op dit stuk worden heel af en toe groepen tuimelaars gezien. Wie weet hebben we geluk.

Bij deze trip maken we geen landing op de eilanden (als dat al mag in 2024 in verband met de vogelgriep), omdat dit niet meer past in het tijdschema. Toch krijg je met de sail-around een goede indruk van de eilanden en alle vogels die er leven.

Na de excursie moeten we al snel weer naar de bus, om op tijd bij de ferry te zijn. Je hebt nog heel even tijd om door het dorp te lopen. Eenmaal aan boord van de ferry hegbben we nog een hele avond voor ons. De één gaat uitgebreid dineren in een restaurant aan boord, terwijl de ander nog wat uren aan dek gaat staan in de hoop nog dolfijnen of zelfs een walvis te zien. Of allebei natuurlijk.

3 16 juni 2024

Voordat we in IJmuiden aankomen varen we tussen de twee windparken door die voor de Noord-Hollandse kust liggen. Regelmatig worden hier bruinvissen gezien. Rond 10:00 uur gaan we van boord. Een ervaring rijker.

Groepsgrootte

De groep bestaat minimaal uit 16 personen en maximaal uit 35 personen. We kiezen ervoor om naar deze bestemming te werken met een grotere groep, zodat we de prijs betaalbaar kunnen houden. Op de Farne eilanden kan het redelijk druk zijn, waardoor het zelf werken met een kleine groep geen effect heeft. De reis wordt begeleid door drie of vier gidsen van Delta Safari, afhankelijk van de groepsgrootte.

Accommodatie

We slapen zowel op de heen- als de terugreis in een hut aan boord van de ferry King Seaways van DFDS. Op de ferry is het mogelijk om zowel binnen- als buitenhutten te boeken. Standaard hebben de hutten bedden boven elkaar. Maar er zijn sinds dit jaar ook hutten te boeken met een 2-persoonsbed. Zie voor de exacte prijzen het boekingsformulier. Door de late beslissing om de trips door te laten gaan hebben we per tocht een andere mix van hutten. Op de heen- en terugreis slapen we in dezelfde hut, waardoor je een deel van je bagage aan boord kan laten.

Kosten

De basisprijs voor de weekendtrip is € 325,- per persoon (in gedeelde 2-persoons binnenhut). Voor andere hutten wordt een toeslag gerekend (zie boekingsformulier).

Alle vervoer, overnachtingen, de excursie en de toegang tot het eiland zijn inbegrepen in de prijs.

Maaltijden, drank en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen. Aan boord zijn meerdere restaurants in diverse prijsklassen. Op het schip is ook een bar waar je koffie en snacks kan kopen. Enkele maanden voor de tocht ontvang je nog een aanbod om de maaltijden op de ferry vooraf te reserveren.

Het is weer mogelijk om een parkeerplaats te reserveren bij de Terminal in IJmuiden (€10,- per nacht). De afgelopen jaren is gebleken dat gratis parkeren in de omgeving van de terminal ook geen probleem is.

Ook kan je vooraf een busticket reserveren vanaf Amsterdam CS (Kosten zijn € 18,- p.p. retour). Bustijden sluiten aan op vertrek en aankomst van de ferry. Het is ook mogelijk om met het normale OV bij de terminal te komen, maar daarvoor moet het laatste stuk vanuit IJmuiden gelopen worden.

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Delta Safari beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Belangrijk om te weten

De weekendtrip draait om de bootexcursie naar de Farne eilanden. Maar bij zeer slecht weer kan het zijn dat de bootjes niet uitvaren. Gelukkig is dit tijdens een Delta Safari-trip nog nooit gebeurd, maar de kans is wel aanwezig. In het uitzonderlijke geval dat dit gebeurd, krijg je de prijs van de excursie retour ( ongeveer €30,- p.p.) en bieden we een alternatief programma aan.

Bij de Korte trip (mini-cruise) kunnen we vanwege het tijdschema van de ferry geen excursie mét landing meer aanbieden. Wil je wel landen op de Farne eilanden, kijk dan bij de vierdaagse trips onder de naam “Seabird Express”. In 2023 zijn de eilanden gesloten geweest voor publiek vanwege de vogelgriep. Het is nog niet bekend hoe de situatie in 2024 zal zijn. Bij deze Korte trip weet je vooraf dat je niet gaat landen, dus dat is in ieder geval duidelijk.

Impressie

Reserveren of meer informatie

Uw gegevens

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Papegaaiduikers!

Korte Trip Farne eilanden

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

 • vanaf € 325,-
 • 14 juni 2024
 • Oog in oog met papegaaiduikers
 • Mini Ocean Safari
 • Kort maar krachtig

Meer reizen

Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni

Dagtochten en Korte Trips, Meerdaagse reizen

Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni Meer over Bempton Cliffs en Flamborough 11 juni Nieuwe mini-cruise

Seabird Express 6 juni

Meerdaagse reizen

Seabird Express 6 juni Meer over Seabird Express 6 juni Farne én Bass Rock!

Zeevogelparadijs Isles of Scilly

Meerdaagse reizen

Zeevogelparadijs Isles of Scilly Meer over Zeevogelparadijs Isles of Scilly Must voor zeevogelaars